Украинският президент Володимир Зеленски каза, че обстановката при окупираната от

...
 Украинският президент Володимир Зеленски каза, че обстановката при окупираната от
Коментари Харесай

Зеленски предупреди, че ситуацията около Запорожката АЕЦ остава опасна

 Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че ситуацията при окупираната от съветски войски Запорожка атомна електроцентрала остава много рискова, макар че двата й работещи реактора бяха още веднъж свързани към електропреносната мрежа, откакто поради обстрел електрозахранването на нуклеарния обект беше прекратено за първи път в историята му.

 

„ Нека да подчертая, че обстановката остава много рискована и рискова “, съобщи Зеленски в постоянното си вечерно послание.

 

Той похвали украинските специалисти, работещи за „ отбягване на най-лошия сюжет “.

 

Президентът предизвести, че вероятно повторение на случилото се в четвъртък „ още веднъж би сложило централата на една крачка от злополука “.

 

Украйна и Русия взаимно се упрекват за обстрела покрай атомната електроцентрала, при който избухнаха пожари в депата за сгурия на близката Топлоелектрическа централа и се стигна до изключване на АЕЦ-а от електропреносната мрежа.

 

Зеленски повтори настояванията на Киев за незабавно допускане на представители на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в Запорожката АЕЦ.

 

Той също по този начин съобщи, че Украйна е изнесла един милион тона селскостопански артикули от черноморските си пристанища по силата на съглашението за зърното, реализирано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, написа Българска телеграфна агенция.

 

По думите му 44 кораба са били изпратени към 15 страни, а задачата на Киев е да изнася по три милиона тона на месец.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР